BKW

Referat: Knäreds IK - BKW

Knäreds IK - BK Walldia B 200819

Lite turbulens föranledde B-matchen mot gulsvarta Knäred.

Dagen innan hörde KIK av sig och meddelade att man hade problem med truppen, ett var säkert, det skulle inte bli någon match på onsdagskvällen. Man skulle höra av sig till HFF om ev. flytt av matchen. Jag meddelade tränaren i Walldia att meddela spelarna att det inte blir match på onsdagen. En timme senare ringer KIK igen och meddelar att nu hade man fått ihop lag så tempo tillbaka med alla återbud i Walldia också. Det är sånt som händer i nivå 2 södra syd.

I och för sig var det inte slut med överraskningarna.
När vi kom in i omklädningsrummet på Lagavallen kom det in en man från duschen och undrade om han kunde stänga dörren till vårat omklädningsrum. Det funkar väl om han nu kanske tyckte det var för mycket oväsen från Walldianerna som nu börjat anlända.

En stund senare skulle jag gå in och fylla på vatten i våra flaskor, jag försöker öppna dörren till duschen men det är någon som håller emot från andra sidan. På min fråga vad som händer hörs en dansk röst ”min kone hon duscher”

En campinggäst hade utnyttjat den fina duschen på Lagavallen utan att ha bett om lov enligt Knäredsledningen. Vi fick vårat vatten från Knäreds omklädningsrum istället och det gick ju lika bra det. Det blev en rolig händelse i alla fall.

Walldia kom till spel med följande trupp:

Jocke, Robban, Noak, Emanuel, Zett, Simon, Andreas, Lucas, Viktor, Kalle, Egzon, Micke, Kenan.

Det hade regnat lite under dagen men nu klarnade det upp och den vackra anläggningen såg verkligt inbjudande ut när solen nu också strälade.
Några som också infunnit sig var de envisa knotten, men det är saker som man får stå ut med när man är på Lagavallen.

Kapten för dagen i Walldia var Lucas Albjär som troligtvis gjorde sin sista Walldiamatch på ett tag eftersom studier väntar i Kalmar, förmodar att Kalmar FF som definitivt behöver förstärkningar redan hört av sig.

Matchen igång och det skulle bli extra intressant att se juniorerna Emanuel och Viktor igen som redan visat framfötterna bland seniorerna.

Emanuel spelade i backlinjen och Viktor centralt på mittfältet

Spelmässigt skulle det bli en ganska jämn match men det var Walldia som stod för effektiviteten.

Kalle K träffar burgaveln via en KIK spelare, efter en resultatlös hörna får KIK en omställning och avslutar precis utanför Jockes högerstolpe.

Walldia tar ledningen ett par minuter senare när Lucas i en offensiv roll frispelas av Micke, Lucas chippar snyggt in ledningsmålet i 13:e min.

Spelet är stundtals ganska tufft men domare Ström talar om i klarspråk att det inte är lönt att protestera mot eventuella uteblivna avblåsningar, domaren dömer.

0-2 kommer efter 24 min på ett liknande sätt som första målet, Kenan håller in bollen innan han hittar Lucas på djupet som i sin tur enkelt rullar in tvåan.

Hemmalaget kämpar på men har lite problem tydligen bland en del spelare som inte ligger i topp i träningsligan - syret börjar ta slut.

Kenan ser ut att trivas och han får mycket utrymme, han ligger bakom även ett tredje mål från Walldiafötter.

Han får en bra boll bakifrån efter dryga halvtimmen ut på högerkanten där han spelar snett inåt bakåt till en framrusande Lucas som med en riktig kanon gör även sitt tredje mål och fullbordar ett äkta hattrick.

Så långt i matchen har knappt KIK haft en enda målchans mer än skottet utanför i inledningen.

Men i de sista minuterna har man två till fällen där Jocke får agera för att freda sitt mål.
0-3 i paus kändes stabilt och var klart rättvist.

Andra halvlek blir ganska händelsefattig vad gäller målchanser

Vi har i första halvlek kunnat konstatera att juniorerna verkligen ”platsar” bland seniorerna, mycket ”vuxet” agerande.
Andra halvlek blir som skrivet - lite händelsefattig. Det är fler attacker från myggen än på plan.

Det dröjer en halvtimme innan KIK har sitt första avslut i andra halvlek.

I samma minut spelar Lucas fram Pets till ett drömläge men Pets tar i för kung och fosterland och träffar sjätte björken till vänster om målet istället.
I princip det sista som händer i matchen med 3 minuter kvar är 0-4, extra glädjande när Zett mycket snyggt hittar nätmaskorna framspelad av dagens lirare Lucas Albjär 3 mål och en assist. Kunde knappast blivit bättre avslut.